Biblikus kéziratok lelőhelyei

 

Az oldal neve Címe Rövid leírás
CSNTM www.csntm.org Ez az egyik legjobb hely, ahol igen sok Újszövetséggel kapcsolatos kézirat megtalálható. A rövid papirusz-töredékektől a kódexekig sok minden.
AP Manuscript’s https://www.apmanuscripts.com/ Egy nagyon érdekes oldal, ahol nem csupán egy digitális könyvtár található, hanem egyúttal egyúttal könyvkötő műhely is. Egyedileg el is készítik a kéziratos munkákat.
Codex Sinaiticus http://codexsinaiticus.org/en/ Az oldal a nevéhez híven a Sínai Kódex lapjait adja közre, digitalizált alakban. Igen komoly keresési lehetőségekkel rendelkezik, jól használható hely.
Vatikáni kódex http://digi.vatlib.it/view/MSS_Vat.gr.1209/ A Vatikáni kódex lelőhelye, magában a Vatikáni Könyvtárban. Ennyit arról, hogy titkosan kezelik a régi kéziratokat.
Codex Alexandrinus British Library Az Alexandriai kódex két helyen: a Brit Könyvtárban – lelőhelyén – és a CSNTM oldalán. Ez viszonylag szerényebb eszközökkel rendelkezik, de a fényképek itt is nagyon jó minőségűek.
CSNTM
Nestle-Aland Novum Testamentum Graece http://www.nestle-aland.com/en/read-na28-online/ Az egyik legfontosabb tudományos Újszövetség szöveg gondozás található ezen az oldalon. Jómagam is ennek a 27. kiadását használtam / használom a fordításban.
Biblia Hebraica Stuttgartiensa 1967/77 http://www.academic-bible.com/en/online-bibles/biblia-hebraica-stuttgartensia-bhs/read-the-bible-text/ Az Ószövetség iratok kritikai tudományos kiadása.
A Német Bibliatársaság gondozásában: UBS-GNT 5. kiadás 2014 http://www.academic-bible.com/en/online-bibles/greek-new-testament-ubs5/read-the-bible-text/ Az Újszövetség egy másik kiadása.
A Septuaginta a Német Bibliatársaság gondozásában http://www.academic-bible.com/en/online-bibles/septuagint-lxx/read-the-bible-text/ Az Ószövetség görög nyelvű szövege.
Biblia Sacra Vulgata a Német Bibliatársaság gondozásában http://www.academic-bible.com/en/online-bibles/biblia-sacra-vulgata/read-the-bible-text/ A latin nyelvű biblia szövege.
Az Újszövetség görög nyelve nyelvtani szóvizsgálattal http://www.ujszov.hu/ Egy magyar vállalkozás a görög nyelvű elemzésekkel bővített Újszövetségi írás.
Goodspeed Manuscript Collection, Újszövetség 1284-1312, http://goodspeed.lib.uchicago.edu/ms/index.php?doc=0229 Örmény nyelvű Újszövetség a négy evangélium nélkül
E-Codices – Virtual Manuscript Library of Switzerland https://www.e-codices.ch/en Svájc könyvtárainak és kódex őrző helyeinek összesített digitális elérési helye